Afyonkarahisar’da yerli ve yabancı turistlere şehrimizi tanıtacak olan Turizm Danışma Bürosu yapılıyor. İl Özel İdaresi desteğiyle Zafer Meydanında inşa edilecek Turizm Danışma Bürosu, kısa sürede faaliyete geçecek.

Gözden kaçırmayın

Kızgın ve Kırgın SeçmenKızgın ve Kırgın Seçmen

Frigler’den Antik Roma’ya, Bizans’tan Selçuklu’ya ve Osmanlı’dan Cumhuriyet’e uzanan tarihi birikimi, Marmara’dan Akdeniz’e İç Anadolu’dan Ege’ye uzanan coğrafi güzellikleri ile ülkemizin önemli bir turizm destinasyonuna sahip Afyonkarahisar, sahip olduğu yer altı kaynakları, doğal güzellikleri ve bu coğrafya üzerinde yaşamış birçok medeniyetin emanet bıraktığı tarihi miras ile zengin bir doğal ve beşerî kültüre sahip.

Bunun yanında, birçok şehir ve bölgeler arasında geçiş güzergâhı ve kavşak noktasında olması nedeniyle, çevresindeki 17 ile ortalama 3 saatlik mesafede konumu bulunan Afyonkarahisar, çok sayıda yerli ve yabancı turistin en çok ziyaret ettiği şehirlerden. Şehrin UNESCO tescilli Gastronomi lezzetlerini tatmak veya satın almak isteyen, termal zengini Afyonkarahisar’ın şifalı sularında yorgunluğunu atmak için gelen ve şehri keşfeden misafirlerin ziyaretleriyle şehir merkezi her daim olan hareketli bir il Afyonkarahisar. 

Ziyaretçileri doğru yönlendirmek, Afyonkarahisar’ın daha fazla tanıtabilmek, onlara doğru bir rehberlik hizmeti sunabilmek amacıyla Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın talimatları, İl Özel İdaresi desteği ile Zafer Meydanında Turizm Danışma Bürosu inşa ediliyor. Kısa sürede çalışmalarına başlanacak olan Turizm Danışma Bürosu, hızla tamamlanarak hizmete sunulacak.