-

Gözden kaçırmayın

AK Parti Milletvekili Yurdunuseven, Afyonkarahisar'ın kalkınması için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.AK Parti Milletvekili Yurdunuseven, Afyonkarahisar'ın kalkınması için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Afyonkarahisar'da İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı Süheyla Aslan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yaparak toplumda artan kadına yönelik şiddet sorununa dikkat çekti. Aslan, Cumhuriyet'in 100. yılını kutladığımız bu dönemde kadına karşı şiddetin artan bir eğilim gösterdiğini vurgulayarak, kadınların hayatın çeşitli alanlarında fiziksel, ruhsal, sosyal, cinsel, ekonomik ve dijital şiddete maruz kaldıklarını ifade etti.

Aslan, Türk kadınının tarih boyunca erkeklerle birlikte mücadele verdiğini ve Türk devletlerinin varoluş ve gelişiminde önemli bir rol oynadığını hatırlatarak, günümüzdeki artan şiddet olaylarına ve Türk kültüründen uzaklaşmaya yönelik endişelerini dile getirdi. İktidarın 21 yıllık yönetimi boyunca kadının değersizleştirildiğini ve İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmenin kadına karşı şiddeti daha da artırdığını belirten Aslan, mevcut tehlikelere ve kadın haklarına dikkat çekti. İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı, partisinin "Kadını yaşat ki devlet yaşasın" ilkesi doğrultusunda, kadının hak ettiği yere gelmesi için çaba sarf edeceklerini taahhüt etti.

Süheyla Aslan, açıklamasını Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ey kahraman Türk kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın" sözleriyle sonlandırdı. Kadın ve erkek eşitliği mücadelesiyle Türkiye'nin daha refah ve zengin bir geleceğe kavuşması için çaba göstereceklerini belirten İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda kararlılıkla hareket edeceklerinin altını çizdi.