-

Gözden kaçırmayın

AK Parti Milletvekili Yurdunuseven, Afyonkarahisar'ın kalkınması için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.AK Parti Milletvekili Yurdunuseven, Afyonkarahisar'ın kalkınması için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı, kadına yönelik şiddetle mücadelede atılan adımları ve gerçekleştirilen düzenlemeleri ayrıntılı bir şekilde duyurdu. İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, AK Parti iktidarı döneminde kadın ve erkeklerin eşit haklara sahip olması konusunda önemli ilerlemeler kaydedildiği vurgulandı.

2002 yılında AK Parti'nin ilk seçim beyannamesinde şiddetle mücadeleye verilen önemin altı çizilirken, 2003 yılında aile mahkemelerinin kurulduğu, 2004'te Anayasa'da cinsiyet eşitliği ilkesini güçlendiren bir madde eklediği belirtildi.

2005'te yürürlüğe giren Türk Ceza Kanunu (TCK) ile töre ve namus adı altında işlenen cinayetlerin ağırlaştırılmış suçlar arasına alındığı, kadına şiddet ve cinsel suçların tanımının yapılıp yasalarda yer verildiği aktarıldı.

2010 yılında kadın erkek fırsat eşitliğinin Anayasa düzeyinde daha da pekiştirildiği, 2012 yılında ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesi anlamında kapsamlı bir kanunun hayata geçirildiği ifade edildi.

AK Parti'nin, kadına yönelik şiddette 'iyi hal' uygulamasının kaldırıldığı ve şiddeti 'katalog suç' kapsamına aldığı 2022 yılında yaptığı son değişikliklere dikkat çekildi.

Şiddet mağdurları için ücretsiz avukat desteği sağlayarak hukuki yardımın yanı sıra 81 ilde yaygınlaştıran şiddet izleme merkezleri ŞÖNİM'ler ile mağdurlara ulaşıldığına değinildi. Mobil uygulama olan KADES ve elektronik kelepçe uygulamaları sayesinde şiddet gören kadınların etkin bir şekilde korunmasının amaçlandığı, "mobbing" olarak da bilinen iş yerinde psikolojik tacizin önlenmesi için adımların atıldığı bilgisi verildi.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı, kadına şiddet konusundaki farkındalığı ve mücadeledeki somut gelişmeleri kamuoyuyla paylaşarak bu konuda sürdürülebilir bir iyileştirmeye vurgu yaptı ve "Kadına Şiddete Dur De" mesajını yineledi.

#AKParti #Afyonkarahisar #kadınaşiddetedurde #eşithaklar #şiddetlemücadele #farkındalık #iyileştirme